«Bosanka» d.o.o. Blažuj je nekadašnja tvornica drvne industrije koja je počela sa radom 1951. godine u novo izgrađenim objektima. Izgradnja objekata i infrastrukture je trajala 2 godine. Nakon izgradnje počinje se sa proizvodnjom tri linije, i to: šperploca, lesonit, sječeni (plemeniti) furnir. 1991. godine zapošljavala je oko 1.000 radnika i bila jedna od vodećih tvornica u drvnoj industriji na ovim prostorima.

U periodu od 1992. do 1996. godine došlo je do zastoja proizvodnje usljed ratnih dejstava. U tom periodu otuđena je oprema za proizvodnju, tvorničke hale su devastirane, te stoga nije bilo moguće pokrenuti ponovnu proizvodnju.

Od 1996. godine „Bosanka“ d.o.o. Blažuj je ipak uspjela da promijeni djelatnost i počinje se veoma uspješno baviti izdavanjem skladišnog i kancelarijskog prostora. 14 godina iskustva u uslužnoj djelatnosti je upravo i garancija za uspješno pružanje ove vrste usluga i zadovoljenje potreba svih klijenata.

 


Istorijat kompanije
Bosanka d.o.o. Blažuj je nekadašnja tvornica drvne industrije koja je počela sa radom 1951. godine u novo izgrađenim objektima.
Detaljnije  
Lokacija
Bosanka d.o.o. nalazi se samo 14 km od centra grada Sarajeva na veoma atraktivnoj i pristupačnoj lokaciji u mjestu Blažuj.
Detaljnije  
 

Mapa naše lokacije

Detaljnije